Wie zijn wij?

Op zomeruitje met een aantal van de mantelzorgers! Claartje staat achteraan met de zonnebril op haar hoofd, Mira zit vooraan met de gele tas.

Claartje Berkhout heeft een HBO opleiding tot maatschappelijk werker gedaan en verschillende trainingen gevolgd in transcultureel en familiegericht werken (Beschermjassen). ‭‬Ze is gecertificeerd in Triple P. Ze is geschoold in creatieve en muzikale technieken die ingezet kunnen worden bij jonge kinderen met een beperking. Ze heeft verschillende cursussen gedaan bij Caprilli paardencoaching.

Claartje is werkzaam geweest als gezinsvoogd bij de William Schrikker Groep,‭ als schoolmaatschappelijk werker bij ABC en als coördinator dagbesteding bij Unal Zorg. Ook is ze bestuurslid geweest van het Jeugdsportfonds Amsterdam.

Zij was betrokken bij een medisch vrijwilligersproject bestaande uit tandartsen, artsen, verpleegkundigen en psychologen in Peru.

Mira Warmerdam is opgeleid tot ergotherapeut, medisch antropoloog en ambulant hulpverlener voor gezinnen met een kind met een beperking.‭ Daarnaast is zij natuurgeneeskundige massagetherapeut, speciaal voor mensen met pijn en spanningsklachten en voor kinderen met autisme en prikkelverwerkingsproblematiek.

‬Mira werkte als gezinswerker en coördinator gezinswerk voor migrantengezinnen met multiproblematiek bij Unal Zorg.‭ Ook heeft ze gewerkt als persoonlijk verzorgende bij ouderen,‭ ‬als ergotherapeut in een academisch ziekenhuis en in een verpleeghuis, en als onderzoeksassistent bij een onderzoek naar behandeling voor vluchtelingen met PTSS.

Zij heeft een project voor fysiek en verstandelijk gehandicapten in Ghana opgezet. In Ghana heeft ze ook seksuele voorlichting gegeven op scholen en als ergotherapeut in een plattelandskliniek en regionaal ziekenhuis gewerkt. In Uganda heeft zij, met een Europees team, lesgegeven over autisme en een groep van 16 therapeuten de QST methode geleerd.