Activiteiten Amsterdam Zuidoost

In buurthuis Bonte Kraai houden wij elke dinsdagochtend tussen 10 en 13 uur een spreekuur. Tijdens het spreekuur helpen we met praktische vragen, formulieren, bellen met instanties, doorverwijzing en geven wij ergonomisch advies rond de verzorging van de naaste. Ook bieden we een luisterend oor. Daarnaast hebben we aandacht voor de ontspanning en ontwikkeling van de mantelzorger zelf. Bij pijn en spanningsklachten krijgen mantelzorgers een professionele stoelmassage en advies voor thuis. Alleen op afspraak! (telefonisch bij Mira)

02-My-Village-60x80-50-300x239

In buurthuis Holendrecht is er wekelijks op woensdagochtend ‘Move & Relax’: een laagdrempelige les voor mantelzorgers en ouders van een kind met een beperking waar we samen ontspannings- en spieroefeningen doen en vooral veel plezier hebben! (Danszaal bovenin, woensdag van 10.30 tot 11.30 uur)

Elke woensdagmiddag is er aansluitend een cursus/ themabijeenkomst. In een cursus van 12 bijeenkomsten leren wij ouders om de wegen naar instanties en lokale initiatieven te vinden, om goed voor zichzelf en elkaar te zorgen en om op de ontwikkeling van hun kind af te stemmen. Er worden onderling buddy paren gevormd, om elkaar blijvend te ondersteunen en vereenzaming tegen te gaan. Er is tijdens de bijeenkomsten veel aandacht voor plezier en ontspanning en voor een gezonde leefstijl.

Na de zomervakantie gaan we met een nieuwe groep starten. Er kan al aangemeld worden!

Maandelijks organiseren wij daarnaast een informatiebijeenkomst in buurthuis Holendrecht en in buurthuis Bonte Kraai, speciaal voor mantelzorgers en voor ouders van een kind met een beperking. Het uitwisselen van tips, ervaringen, het elkaar steunen en gezelligheid, staan hierbij centraal. Er zijn al veel vriendschappen ontstaan! Ook nodigen we regelmatig een deskundige uit die informatie verstrekt over een onderwerp waar behoefte aan is.

Onze activiteiten lopen het hele jaar door. Ouders en mantelzorgers kunnen op elk moment instromen of een afspraak maken.

De activiteiten vinden met name plaats in de buurthuizen, en de meeste activiteiten bieden we hybride aan zodat ook deelnemers vanuit huis kunnen meedoen.